Nuvarande utställning

Separatutställning med Anette Lillhammar

Vernissage: 23/11 | 12.00-16.00

Övriga öppettider
Helger | 12.00-16.00
Vardagar | 14.00-18.00

Om utställningen
23 november – 4 december 2019

Titeln ”Konsten att leva i nuet” på min aktuella utställning kom till mig under en meditation på ett naturligt och spontant sätt, precis som titlarna på mina målningar gör under min skapandeprocess. Nuet är det enda vi äger och ändå lockas vi att ägna mycket av vår värdefulla tid på jorden till att befinna oss i det förflutna och även i den okända framtiden.  Under det senaste året har jag arbetat intensivt med mig själv efter en tid av sjukdom. Nu när jag är frisk känns det alltmer angeläget att upptäcka mig själv på ett ännu mycket djupare plan. Kärleken till livet har fått mig att bli än mer ödmjuk inför livets storhet. Jag har fått erfara att magin ligger i att befinna sig i nuet och att successivt få känna den frid, kärlek och glädje som finns i varje ögonblick. Att få uppleva det stora i det lilla. Det är i stillheten när det yttre bruset sakta tystnar som vi kan möta oss själva och se oss så nakna inför livet, den vackra gåva vi alla har fått. Det är i tystnaden du plötsligt kan höra hjärtats viskning och allt blir så självklart. Livet är ett mirakel och att vara precis såsom vi är och hitta vår egen sanning och kärleken till oss själva och andra är helt magiskt. Att följa sitt hjärta handlar mycket om att lära känna sig själv och att älska sig själv. Det är först då du kan känna äkta kärlek. När du lämnar ditt förflutna i förlåtelse uppstår något som vi alla längtar efter. Rädslor löses upp när du tar fram dem i ljuset och kvar finns då endast kärleken.

Om Anette
Efter meditation väljer Anette intuitivt sina färger och efterhand växer konstverket fram. Inget motiv är förutbestämt och skapandet pågår i ett meditativt flöde. Abstrakta former, ansikten och symboler är vanliga inslag i konstverken. betraktaren dras ofta in i målningen och får en alldeles egen känsla för vad den vill berätta. Anette har tidigare visat sin konst internationellt i t.ex New York, Paris, Barcelona, Berlin, Rom, Florens, Sicilien, Marocko, Verona, Monaco och har även mottagit ett flertal utmärkelser för sin konst. Anette har bland annat mottagit konstpriser i Italien och Frankrike. Konstverken har också publicerats i olika konstmagasin internationellt.

HÖSTENS UTSTÄLLNINGAR

24 augusti – 4 september
Peter Eugén

12 oktober – 17 oktober
Wenche Skjöndal

19 oktober – 24 oktober
Malin Årsbog

9 november – 14 november
Anki Vesanen

23 november – 4 december
Anette Lillhammar

7 december – 12 december
Maria Lekenstam

KONST I GALLERIET
Förutom utställningar har vi öppet varje vecka där vi visar konst från de konstnärer som vi samarbetar med. Vi tar även emot bokade besök från föreningar, konstklubbar, företag och grupper.

ÖPPETTIDER
Onsdagar 15.30-18.00
Torsdagar 15.30-18.00
Lördagar 12.00-15.00