Nyheter

Malin Årsbog

By 29 juli, 2018 No Comments

Separatutställning Malin Årsbog

Varmt välkomna till Malin Årsbogs separatutställning ”A map of me” på Galleri Lillhammar. Utställningen pågår mellan den 18 augusti och den 23 augusti 2018.

Om Malin
Malin Årsbog är en Göteborgsbaserad konstnär med målningen i centrum och med kopplingen till mod, sårbarhet och livet som bidragande kontrast till sina verk. Hon målar stora tavlor i olja och akryl med abstrakta motiv.

Malin beskriver sitt konstnärsskap som följande:
”Ibland när jag blundar kan jag se färgkombinationer som jag vill återskapa i en målning. Färger och strukturer som tillsammans bildar en känsla. Om jag inte är snabb nog så försvinner bilden från mig. Jag funderar mycket på detta med bilder och varför vi dras till visa färgställningar och inte till andra. Jag tycker om att hitta en mening i sökandet efter skönhet. Det abstrakta är viktigt för mig, då det kan föreställa något för en person, eller inget alls för någon annan. Vitsen är att det inte finns något som är rätt eller fel, bara om betraktaren får en kontakt eller en känsla i målningen. Målandet för mig är ett sökande, en sorts terapi. Utgångspunkten är ofta en kombination av färger. Sten, betong eller trä på väggar, tak eller på en mur kan sätta igång processen. Jag fotar mycket och samlar på mig intryck. Parallellt med detta pågår min egen resa och utveckling som jag dokumenterar med små viktiga ord och meningar. Jag vill tro att mina målningar och ord tillsammans bildar en punkt på en karta, där varje målning är ett steg på resan, och bildar kartan av mig.”

Om utställningen
Utställningen inleds med vernissage den 18 augusti mellan 12.00-16.00.

Övriga öppettider under utställningen:
19 augusti: 13.00-16.00
20 augusti till 23 augusti: 13.00-18.00

Varmt välkomna önskar vi på Galleri Lillhammar!

X