Nyheter

Separatutställning Hans Thorsson

By 8 augusti, 2018 No Comments

Separatutställning Hans Thorsson

Varmt välkomna till Hans Thorssons separatutställning på Galleri Lillhammar! Mer information om öppettider och liknande kommer att presenteras längre fram. Hans är född 1956 i Göteborg. Han gick på Konstindustriskolan mellan 1972 och 1975 och har arbetat som grafisk designer och illustratör sedan 1978.  Hans är Art Director sedan 1982.

Hans konstnärsskap
”Jag heter Hans Thorsson och har tecknat och målat så länge jag kan minnas, när alla andra ungar var ute och spelade boll och hoppade twist satt jag inne och tecknade. Eftersom ’’reklamtecknare’’ var det enda yrket jag kände till där man fick teckna var det naturligt att jag sökte till reklambranschen. Vid sidan av reklamen har jag alltid målat och det har alltid varit havet jag brunnit för. Under de sista åren har jag börjat måla ”Stan”, inte som man är van att se den i all
sin prakt och med alla sevärdheter, utan mer som ett personligt porträtt med människor och attityder, vad de gör, hur de gör det, med vem och var någonstans. Jag har valt platser där de flesta möts, mitt i stan, på restauranger och caféer, på hållplatser och trottoarer, flanerande eller på väg någonstans, men kanske framför allt – goa människor.”

www.adht.se

Mer om hans
X