Hej!

Välkommen till Galleri Lillhammar som drivs av oss, Anette och Sofia Lillhammar. Som mor och dotter har vår dröm länge varit att få göra något kreativt tillsammans och det har vi förverkligat med Galleri Lillhammar.  Vi tycker om att arbeta tillsammans och våra individuella styrkor och erfarenheter gör oss till ett bra team. Vår målsättning är att ha roligt ihop och leva ut vår kreativitet. Vi hoppas att ni som besöker oss ska trivas!

Läs med om oss personligen genom att klicka på bilderna nedan.

Lokalfakta?

Sofia Lillhammar

Jag har en bakgrund från Textilhögskolan i Borås samt Handelshögskolan i Göteborg. I Borås studerade jag textilt entreprenörskap, som sedan kompletterades med studier i ekonomi vid Handelshögskolan. Under de senaste två åren har jag arbetat på ett startup i Göteborg, främst med ekonomirelaterade uppgifter.

Med ett brinnande intresse för företagande, personlig utveckling och kreativt skapande kommer jag att erbjuda föreläsningar i galleriet, så väl som kurser online. Utöver detta kommer jag att visa mina konstverk, smycken samt digitala produkter i min webshop som är under uppbyggnad.

Sofia Lillhammar

sofia@gallerilillhammar.se

Anette Lillhammar

Kreativt skapande har legat mig varmt om hjärtat ända sedan barnsben. Under de senaste åren har jag satsat på mitt konstnärsskap ytterligare, vilket har lett till utställningar och konstpris runt om i världen. I mitt skapande kan jag leva ut mig själv och alla tavlor jag skapar har jag ett speciellt band till. Innan jag målar så utövar jag yoga eller mediterar. Jag har ett intresse för hälsa, eftersom att jag är legitimerad sjuksköterska och har under flera år arbetat inom företagshälsovården.

Jag kommer att visa mina konstverk i galleriet samt medverka i internationella utställningar. Jag erbjuder även personliga visningar som bokas genom att kontakta mig. Jag kommer även att anordna målarkurser, både i grupp och enskilt, föreläsningar och workshops.

Anette Lillhammar

anette@gallerilillhammar.se

Är du intresserad av att ställa ut din konst i våra lokaler? Förutom utställningar av olika typer av konst är vi öppna för att samarbeta kring föreläsningar, utbildningar och event som matchar vårt koncept.

Erik Dahlbergsgatan 8

faktabilder

Galleri Lillhammar

Lokalfakta

Galleriet är beläget mitt i Vasastan i centrala Göteborg. Vår lokal är på ca. 85 m² och är en genuin lokal med golv av klinker, vita väggar och 2,4 m i rumshöjd. Entré sker från Erik Dahlbergsgatan via en halvtrappa ner. Fönster mot gatan gör att fotgängare kan titta ner och se att det pågår aktivitet i lokalen.

Lokalen består i huvudsak av två rum i anslutning till entrén som är möjligt att använda sig av vid en utställning eller andra event. Det finns även möjlighet till exponering av konst i passagen in till köket på en vacker vitmålad plankvägg. Det inre rummet, använder vi främst som som vår ateljé, arbetsplats och lounge.

Längst in finns toalett och ett pentry som kan användas för tillagning av enklare tilltugg för till exempel ett vernissage.

Se planritning
""
Entré från Erik Dahlbergsgatan
Kontor
Utställningsyta, Entrérum
Utställningsyta
Förvaring
Lounge/Ateljé
Utställningsyta, Passage
Wc/Kök